Assistent Biologische Veiligheidsfunctionaris (BVF)

Ben jij een biologische veiligheidsfunctionaris met enige ervaring? Krijg jij energie van het verder professionaliseren van het biologische veiligheidsbeleid? En lijkt het jou leuk en uitdagend om binnen een universitaire omgeving te werken? Solliciteer dan op de functie van assistent biologische veiligheidsfunctionaris bij de Faculteit der Bètawetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam!

Locatie: AMSTERDAM
FTE: 0,8 - 1,0


Functieomschrijving

Als assistent biologische veiligheidsfunctionaris werk je nauw samen met de coördinerend biologische veiligheidsfunctionaris van de VU. In deze functie ondersteun je de hele organisatie op een breed gebied van biologische veiligheid: genetische modificatie, biologische agentia, dierlijke bijproducten, eerlijke en billijke verdeling van voordelen van het gebruik van genetische bronnen (Nagoya Protocol), fytosanitaire regelgeving, vervoer gevaarlijke stoffen en beschermde diersoorten. Je helpt bij het implementeren van wet- en regelgeving en beleid, met aandacht voor de gevolgen daarvan voor het onderzoek. Je werkt nauw samen in een team met andere veiligheidfunctionarissen, waaronder een arbo- en milieudeskundige en een stralingsdeskundige.

Jouw taken
 • je begeleidt onderzoekers bij het uitvoeren van een risicobeoordeling van activiteiten met genetisch gemodificeerde organismen (GGO)
 • je toetst de risicobeoordelingen
 • je beheert de centrale GGO administratie, waaronder de database voor biologische agentia, risicobeoordelingen en kennisgevingen
 • je ontwikkelt voorlichting voor medewerkers en brengt dit actief naar de medewerkers
 • je coördineert de afhandeling van biosecurity incidenten en incidenten met biologische agentia en het uitvoeren van oorzaakonderzoek  
 • je voert interne audits uit m.b.t. het naleven van regelgeving en organisatievoorschriften, inclusief het stimuleren van realisatie van verbetermaatregelen
 • je adviseert onderzoekers bij het opzetten van werkprotocollen
 • je draagt bij aan het verder professionaliseren van veilig werken bij de VU.
 

Functie-eisen

 • enige jaren werkervaring met moleculair biologisch of microbiologisch onderzoek
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • ervaring in het werken in in een complexe organisatie
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • goede communicatieve vaardigheden en adviesvaardigheden
 • goed plannen en organiseren en hoofdzaken van bijzaken onderscheiden
 • zelfstandig optreden
 • goed kunnen samenwerken in een team
 • integere werkhouding
 • de intentie om, als dat nog niet het geval is, op termijn te worden erkend als BVF zoals bedoeld in het Besluit GGO 2013 voor activiteiten in laboratoria, dierverblijven en plantenkassen op de inperkingsniveaus I, II en III
Bijzonderheden
De aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid behoort een verlenging van de aanstelling tot de mogelijkheden

Wat bieden wij

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt gedurende het eerste jaar € 2979 (schaal 9) oplopend tot € 4093 (schaal 9) bruto per maand in het vierde jaar bij een voltijds dienstverband. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel Arbo- en Milieucoördinator 2 en staat open voor tenminste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid behoort een verlenging van de aanstelling tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Over de VU

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
De Faculteit der Bètawetenschappen inspireert wetenschappers en studenten om duurzame oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Nationaal en internationaal delen wij kennis en ervaring met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven.

Werken bij Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. De faculteit telt ongeveer 10 000 studenten en er werken ruim 1600 medewerkers.
 


Solliciteren

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 01-07-2022. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. 

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Marjanne Markerink
Functie: Coördinerend Biologische Veiligheidsfunctionaris
Telefoonnummer:
E-mail: m.markerink-van.ittersum@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Deel in jouw netwerk
Functiegebied: Facilitair
Opleidingsniveau: WO / MSc, HBO / Bachelor
VU-eenheid: Faculteit der Bètawetenschappen
Contracttype: Tijdelijk met uitzicht op vast dienstverband
Minimum FTE: 0,8
Minimale salarisschaal: €3.098 (schaal 9)
Maximale salarisschaal: €4.257 (schaal 9)
Powered by Emply