Functioneel (informatie) beheerder Onderwijs

Binnen ons team van Functioneel (informatie) Beheer hebben wij momenteel een tweetal vacatures open staan. Wil jij, samen met je collega's, er zorg voor dragen dat de onderwijsprocessen en daarmee de studenten en docenten optimaal worden ondersteund? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Locatie: AMSTERDAM
FTE: 0,8 - 1

Functieomschrijving

Als functioneel (informatie) beheerder  draag je zorg voor het goed (blijven) functioneren van de applicaties die jij samen met je team in beheer hebt. Daarbij beantwoord je vragen van key-users over het gebruik van de applicaties en bespreek en analyseer je de wensen tot wijzigingen met de product owners. Ook begeleid je de wijzigingstrajecten, voer je verschillende tests uit en verzorg je de benodigde communicatie en documentatie. Tot slot zorg je ervoor dat het autorisatiebeheer op orde is en beheer je de SLA met de leverancier(s).

Vanuit deze rol ben jij de verbindende schakel tussen product owners van de applicaties, proceseigenaren van Student- en Onderwijszaken (SOZ), eindgebruikers en leveranciers. Je begrijpt de bedrijfsprocessen die door de applicatie worden ondersteund en je kunt hierover ook goed communiceren met de leveranciers en andere partijen binnen de beheerketen.

Samen met je collega’s van het team Onderwijs Leersystemen ben je verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de toetsapplicatie TestVision en de bijbehorende koppelingen met de functionele keten. Maar ook het beheer van Canvas, dé digitale leeromgeving van de VU voor ruim 30.000 studenten en hun docenten, zit in je takenpakket. Evenals Onstage, een applicatie die de coördinatie, de voortgangsbewaking en borging van de stage-, afstudeer- en minorenprocessen ondersteunt en welke thans geimplementeerd wordt.

Dankzij jouw expertise, inzet en adviesrol kan het onderwijs aan de VU rekenen op de perfecte (digitale) ondersteuning.

Jouw taken

 • je beheert de (SaaS-)applicaties en implementeert nieuwe features en functionaliteiten. Hierbij ben je de onmisbare schakel tussen alle betrokkenen en voer je in de breedste zin de regie
 • je denkt actief mee met je klant over gewenste functionaliteiten, overlegt met ICT-beheerders en stemt af met alle andere specialisten en leveranciers over het dagelijks functioneren van de applicaties
 • door je sterke analytische vaardigheden kun je (complexe) vraagstukken analyseren én oplossen. Zo zorgen wij voor de continuïteit van de afgesproken dienstverlening
 • je werkt mee aan (onderwijs)projecten, zoals de implementatie van een nieuwe applicatie die het proces van 'eindwerken' (scripties en stages) ondersteunt

Functie-eisen

 • je hebt HBO werk- en denkniveau
 • je hebt ten minste 3 jaar ervaring met het functioneel beheer van applicaties, bij voorkeur binnen het onderwijsdomein
 • kennis van en ervaring met het onderhouden van data-integratietoepassingen (koppelingen op basis van API- en LTI-integratie) is een pre
 • je bent in staat om als brug te fungeren tussen ICT, eindgebruikers, interne supportafdelingen en onze (SaaS) leveranciers
 • je hebt uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk (Nederlands én Engels)

Wat bieden wij

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.377 (schaal 9) en maximaal €5.090 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Functioneel (informatie) beheerder 1 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer,
 • goede doorgroeimogelijkheden,
 • de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken

Over de VU

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Informatietechnologie
De dienst Informatietechnologie (IT) ondersteunt onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een grote variëteit aan middelen en systemen. Onze IT-voorzieningen zijn essentieel voor onderzoekers, docenten, studenten, zorgverleners en de bedrijfsvoering. We volgen de IT-ontwikkelingen dan ook op de voet en kijken bij het vernieuwen van onze dienstverlening voortdurend naar de toekomst.

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werken 215 medewerkers, verdeeld over 6 afdelingen.


Team Functioneel beheer
Je maakt als Functioneel beheerder Onderwijsapplicaties deel uit van het team Functioneel Beheer Onderwijs, bestaande uit ruim 20 functioneel beheerders binnen onze afdeling Customer Services (CS). Naast ons SiS (SAP), beheert het team bijvoorbeeld ook de digitale leeromgeving Canvas, het roosterpakket TermTime, de toetsapplicatie TestVision en het evaluatiesysteem Evalytics.

Solliciteren

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 30-09-2023. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Het overleggen van een diploma maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Martijn van Noort
Functie: Teamleider Functioneel Beheer
Telefoonnummer: 020-5982095
E-mail: r.m.van.noort@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Deel in jouw netwerk Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Google Plus Afdrukken Tip een vriend(in)
Functiegebied: ICT
Opleidingsniveau: MBO, HBO / Bachelor
VU-eenheid: Informatie Technologie
Contracttype: Tijdelijk met uitzicht op vast dienstverband
Maximum FTE: 1
Minimale salarisschaal: €3.377 (schaal 9)
Maximale salarisschaal: €5.090 (schaal 10)