Medewerker Digitale Informatievoorziening

Denk je altijd een stap vooruit? Ben je initiatiefrijk, doortastend en wil je eigen ideeën kunnen inbrengen? Hou je daarnaast van aanpakken met een no-nonse mentaliteit en geloof je in de meerwaarde van werken in teams? Lever je graag een bijdrage aan de ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs bij een maatschappelijk betrokken organisatie? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Locatie: AMSTERDAM
FTE: 0,8 - 1

Functieomschrijving

Binnen een multifunctioneel team houd jij je als Medewerker Digitale Informatievoorziening bezig met het verwerven, beschikbaar stellen en beheren van elektronische wetenschappelijke informatie. Voor collega’s ben je het aanspreekpunt bij offerte-aanvragen, bestellingen en verwerking van e-resources. Je communiceert effectief, snel en consistent met een breed scala aan interne en externe doelgroepen: studenten, docenten, onderzoekers, collega's, uitgevers en leveranciers. Je werkt intensief samen met de licentiemanager, de functioneel beheerder van het geïntegreerde bibliotheeksysteem (WMS - Worldshare Management Services) en je collega’s binnen en buiten de afdeling Acquisitie & Metadata.

Jouw taken

 • het op verzoek van en i.s.m. de informatiespecialisten verwerven van e-resources op basis van prijsstelling, licentievoorwaarden en afspraken met leveranciers
 • het onderhouden van contacten en onderhandelen met uitgevers, en leveranciers over inhoud, gebruiksvoorwaarden, toegang, prijzen en bestellingen
 • zorgen voor naadloze toegang tot alle e-resources van de UB, zowel betaalde als Open Access, en oplossingsgericht, proactief handelen bij toegangsproblemen
 • het beheer van systeemfunctionaliteit in WMS / Discovery; dit omvat licentie-informatie, het actueel houden van de metadata en authenticatie
 • het monitoren en optimaliseren van de workflows van e-resources binnen de UB
 • het verzamelen van gebruiksstatistieken over e-resources; verzamelanalyses verzorgen en statistische en andere rapporten verstrekken
 • het bijhouden van (inter)nationale trends en ontwikkelingen op het gebied van acquisitie en beheer van e-resources en die rond Open Access
 • het archiveren van licenties in de licentiemodule van WMS

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • goede communicatieve en onderhandelvaardigheden
 • een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van zowel het Nederlands als het Engels
 • kennis van relevante standaarden en codes (zoals COUNTER, KBART)
 • ruime ervaring met Microsoft Office: Outlook, Excel, Access en Word
 • servicegericht, analytisch, flexibel, communicatief en proactief
Kennis van en ervaring met WMS (of een vergelijkbaar geïntegreerd bibliotheeksysteem) en de WorldCat KnowledgeBase strekt tot aanbeveling.

Wat bieden wij

Een afwisselende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.471 (schaal 7) en maximaal €3.336 (schaal 7) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Medewerker bibliotheek services 1 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling

Over de VU

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Universiteitsbibliotheek
De dienst Universiteitsbibliotheek ondersteunt en adviseert onderzoekers en docenten: van literatuuronderzoek en research data management tot en met open access publiceren, open leermiddelen en auteursrecht. Studenten bieden we workshops, begeleiding en studieplekken. Ook beheert en exposeert de UB bijzondere collecties, erfgoed en kunst. De UB ontwikkelt zich de komende jaren verder tot een plek voor ontmoeting, kennisdeling en inspiratie voor zowel studenten als medewerkers.

Werken bij de UB betekent bijdragen aan het verhogen van onderzoeksimpact en studiesucces. Samen met je collega’s zorg je voor innovatieve dienstverlening die uitstekend aansluit op de wensen en behoeften van medewerkers en studenten. Bij de UB werken 100 medewerkers op twee locaties: in het VU-hoofdgebouw en binnen het VUmc.


Solliciteren

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 31-08-2022. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Ellen de Vries
Functie: Afdelingshoofd Acquisitie & Metadata
E-mail: e.de.vries@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Deel in jouw netwerk
Functiegebied: Ondersteunend personeel
Opleidingsniveau: HBO / Bachelor
VU-eenheid: Universiteitsbibliotheek
Contracttype: Tijdelijk met uitzicht op vast dienstverband
Minimum FTE: 0,8
Minimale salarisschaal: €2.471 (schaal 7)
Maximale salarisschaal: €3.336 (schaal 7)
Powered by Emply