POST DOC KENNISCENTRUM ONGELIJKHEID PROJECT

Word jij enthousiast van onderzoek doen naar mogelijke ongelijkheid in de transitie van opleiding naar werk onder Amsterdamse jongeren van het mbo, hbo en wo? Misschien ben jij dan de aanstaande post doc onderzoeker die we zoeken!

Locatie: AMSTERDAM
FTE: 0,6

Functieomschrijving

Projectbeschrijving: Een slecht begin is het dubbele werk? Ongelijkheid tijdens de transitie van opleiding naar werk
De coronacrisis heeft jongeren hard geraakt. Dit kan aanhoudende en zelfs groeiende sociale ongelijkheid in Amsterdam versterken. Onderzoek naar jongeren tijdens de transitie van opleiding naar werk kan bijdragen aan kennisontwikkeling om onderliggende mechanismen van ongelijkheid, mogelijk versterkt door de corona crisis, beter te begrijpen. Bovendien kan het leiden tot praktijkontwikkeling om ongelijkheid tegen te gaan.

De centrale onderzoeksvraag van dit project is: ‘Hoe beperken we ongelijkheid in inzetbaarheid onder Amsterdamse jongeren, mogelijk versterkt door de corona crisis, tijdens de transitie naar de arbeidsmarkt?’. Het doel is tweeledig: (1) het ontstaan van ongelijkheid voor én na de transitie naar de arbeidsmarkt beter te begrijpen en (2) bijdragen aan interventies om ongelijkheid onder jongeren te voorkomen of tegen te gaan. Een volledige beschrijving van het project is op aanvraag beschikbaar.

Dit project wordt uitgevoerd door een consortium bestaande uit de Vrije Universiteit Amsterdam (School of Business and Economics en de Faculteit Sociale Wetenschappen), de Hogeschool van Amsterdam (Lectoraat Kansrijke Schoolloopbanen in een Diverse Stad) en het ROC van Amsterdam (MBO College West).

Jouw taken
We zoeken een postdoctorale onderzoeker met expertise en interesse in thema’s rondom kansengelijkheid, loopbaan ‘shocks’, inzetbaarheid en de transitie van opleiding naar werk. Het project is mixed-methods van aard, dus je gaat aan de slag met kwalitatief en kwantitatief onderzoek onder mbo, hbo en wo studenten in Amsterdam. Idealiter heb je een inhoudelijke basis in de hierboven geschetste thema’s en ben je vaardig in verschillende methoden en technieken van onderzoek.

Gedurende twee jaar ga je studenten meerdere keren interviewen en met surveys bevragen om hun ontwikkeling te volgen van het laatste jaar van hun opleiding tot het eerste jaar op de arbeidsmarkt. Hierbij kijk je bijvoorbeeld naar voorspellers van ongelijkheid in inzetbaarheid tussen jongeren op het gebied van opleidingsniveau, gender en etniciteit. Ook bestudeer je de onderliggende mechanismen van ongelijkheid in het proces van arbeidsmarktbetreding. Daarbij onderzoek je bijvoorbeeld de rol van sociale steun en ontwikkelingsmogelijkheden. Bovendien staat het thema “loopbaan shocks” centraal in dit project, door te onderzoeken in welke mate de corona pandemie een rol heeft gespeeld in mogelijke toename van ongelijkheid.

Een belangrijk onderdeel van het project is het publiceren van onderzoeksresultaten in kwalitatief hoogstaande internationale peer-reviewed tijdschriften. Bovendien zal je schrijven aan praktijkgerichte artikelen en output in de media (bijv. opinieartikelen).

Het is voor dit project belangrijk dat je affiniteit hebt met het verbinden van wetenschap en praktijk. Je organiseert en begeleidt bijvoorbeeld enkele focusgroepen met opleiders en werkgevers. Bovendien ga je data verzamelen en resultaten presenteren bij verschillende kennisinstellingen in Amsterdam. Hoewel je primair op de Vrije Universiteit aangesteld wordt, zal je ook regelmatig aanwezig zijn op het ROC van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en bij diverse andere praktijkpartners tijdens het project. Een prachtige kans om inzetbaarheid en ongelijkheid onder Amsterdamse jongeren dus vanuit allerlei invalshoeken te onderzoeken!

De post doc aanstelling heeft een omvang van 0.6 fte. Indien je graag een grotere aanstelling zou willen in deze periode kan er gezocht worden naar aanvullende onderwijstijd binnen de Faculteit Sociale Wetenschapen en School of Business and Economics van de Vrije Universiteit, bijvoorbeeld als werkgroep docent of thesis begeleider.
 

Functie-eisen

Voor dit project zijn de volgende eisen van toepassing:
  • Je hebt een (bijna) afgeronde PhD op een voor het project relevant vakgebied, zoals psychologie, management of sociale wetenschappen
  • Wetenschappelijke publicaties op het gebied van loopbaanontwikkeling, inzetbaarheid en/of kansengelijkheid zijn een pre
  • Ervaring met mixedmethods onderzoek en/of ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden
  • Sterke communicatieve vaardigheden zijn cruciaal voor dit project aangezien je contacten gaat opzetten en onderhouden met allerlei maatschappelijke partners en verschillende doelgroepen. Je zal bijvoorbeeld een netwerk op gaan bouwen binnen de drie deelnemende kennisinstellingen, bij de Gemeente Amsterdam en bij diverse andere partners uit de praktijk. Bovendien zal je bijeenkomsten organiseren met experts en betrokkenen op de thema’s van dit project. Tot slot zal je een interviewhandleiding en vragenlijst moeten ontwerpen in het Nederlands, waarbij complexe formuleringen vertaald dienen te worden vanuit het Engels naar het Nederlands. Om deze redenen is beheersing van zowel de Engelse als de Nederlandse taal een vereiste

Wat bieden wij

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.836 (schaal 10) en maximaal €4.474 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderzoeker 4 en staat open voor ten minste 0,6 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Over de VU

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

School of Business and Economics
Aan de School of Business and Economics (SBE) verzorgen wij hoogwaardig onderwijs en excellent onderzoek in de bedrijfskunde en economie met een impact op de maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen van onze tijd. Of het nu gaat om robotisering of big data, arbeidsmarktparticipatie of flexibilisering van de arbeidsmarkt, filerijden of woningmarkt, flash crashes op de aandelenbeurs of keuzegedrag bij kansspelen, leiderschap of verandermanagement: wij geloven in doel gedreven wetenschap en begrijpen dat vooruitgang in wetenschap, bedrijfsleven en samenleving wordt gedreven door samenwerking, openheid en sociale verantwoordelijkheid.

Werken bij SBE is samenwerken in een stimulerende, dynamische en internationale omgeving met gedreven collega’s die de samenleving tot weloverwogen keuzes willen brengen. De School telt zo’n 4.200 bachelor- en masterstudenten en 1.700 executive studenten, en er werken 500 medewerkers.


Solliciteren

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 14 januari 2022. Als je solliciteert dien je de volgende documenten te uploaden: (1) je CV, (2) een voorbeeld van relevante academische output (bijv. een gepubliceerd of in-progress artikel in een academisch of professioneel tijdschrift) en (3) een beknopt plan van aanpak hoe jij ongelijkheid in inzetbaarheid tijdens de transitie van onderwijs naar werk in Amsterdam zou willen bestuderen vanuit theoretisch en methodologisch perspectief (max. 1 pagina).

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Jos Akkermans
Functie: Associate Professor Duurzame Loopbanen en Organisatiegedrag
Telefoonnummer: +31 20 598 2256
E-mail: j.akkermans@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Deel in jouw netwerk
Functiegebied: Postdoc
Opleidingsniveau: Postdoctoraal
VU-eenheid: School of Business and Economics
Contracttype: Tijdelijk met uitzicht op verlenging
Minimum FTE: 0,6
Powered by Emply