Postdoctoraal onderzoeker Maatschappij en Mondgezondheid

De Sectie Maatschappij en Mondgezondheid van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) richt zich op bevordering van de publieke mondgezondheid,
en zoekt per direct een Postdoctoraal onderzoeker Maatschappij en Mondgezondheid.

Locatie: AMSTERDAM
FTE: 1,0


Functieomschrijving

Het DELIVER project is door het Horizon Europe onderzoeksprogramma gesubsidieerd en wordt uitgevoerd in een multidisciplinair internationaal samenwerkingsverband. Het DELIVER Werkpakket 4 wordt gecoördineerd vanuit de ACTA sectie Maatschappij en Mondgezondheid, en uitgevoerd in nauwe samenwerking met onderzoekers uit Denemarken en Duitsland. Het doel is om de averechtse selectie en selectieve uitsluiting in toegankelijkheid van mondzorg te doorbreken om de toegankelijkheid daarvan te verbeteren voor mensen die leven in armoede en sociaal-maatschappelijke achterstand. Hiervoor worden ervaringsdeskundige burgers, zorgprofessionals, zorgverzekeraars en beleidsmakers samengebracht om in een constructieve dialoog erachter komen wat nodig is om toegankelijkheid en kwaliteit van mondzorg te vergroten, de verschillen in mondgezondheid te verkleinen en zo de maatschappelijke baten van de mondzorg in onze samenleving te verhogen. Daarbij bepalen sociaal maatschappelijk kwetsbare mensen die nu geen of onvoldoende toegang tot mondzorg hebben, vanuit hun ervaringen en perspectief op welzijn en welbevinden, welke oplossingen prioriteit hebben bij de verandering van het beleid en de organisatie ter verbetering van de toegang tot mondzorg.

Jouw taken

In het Onderzoek (0,8 fte):
 • Als adjunct werkpakketleider bijdragen aan projectwerkzaamheden bij de opzet, uitvoering en organisatie van het onderzoek in werkpakket 4 van het DELIVER project
 • deelname aan projectteam besprekingen
 • bijdragen aan het bewaken van de projectvoortgang; organiseren van de data verzameling
 • bijdragen aan de data bewerking, (kwalitatieve en kwantitatieve) data analyse, interpretatie en rapportage van de onderzoeksuitkomsten; presentatie van project resultaten op internationale symposia en congressen
 • (mede) begeleiden van promovendi en samenwerken met diverse jonge en ervaren onderzoekers.
In het Onderwijs (0,2 fte):
Bijdragen aan het onderwijs en het begeleiden van onderzoekstages van studenten binnen de aandachtsgebieden van de sectie.
 

Functie-eisen

 • afgeronde academische promotie, bij voorkeur in de tandheelkunde, geneeskunde, gezondheidswetenschappen of sociale (maatschappij- of gedrags-) wetenschappen; ook kandidaten met andere academische achtergrond en voldoende affiniteit met publieke gezondheid worden uitgenodigd te reageren
 • academisch werk- en denkniveau met enige ervaring met projectmanagent
 • stimulerende, proactieve en flexibele teamspeler met een resultaatgerichte mentaliteit
 • cultuursensitiviteit, en goede communicatieve, interpersoonlijke en sociale vaardigheden
 • aantoonbare kennis en ervaring met kwantitatief en kwalitatief wetenschappelijk onderzoek, bij voorkeur naar de organisatie en uitkomsten van de gezondheidszorg
 • ambitie voor het opzetten van een eigen onderzoekslijn gericht op bevordering van de publieke mondgezondheid
 • goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal voor dagelijks leven en wetenschappelijk onderzoek (beheersing van de Duitse en/of Deense taal en ervaring met implementatie onderzoek strekt tot aanbeveling)
 • een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) strekt tot aanbeveling


Wat bieden wij

Je krijgt een fulltime arbeidsovereenkomst (38 uur per week)  voor de periode van 12 maanden jaar. Na een positieve beoordeling wordt deze aansluitend verlengd tot het einde van de looptijd van het project (in totaal maximaal 48 maanden). Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.974 en maximaal € 5.439 bruto per maand (salarisschaal 11). De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

ACTA biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 29 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling.

ACTA

ACTA is het samenwerkingsverband van de Faculteiten der Tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. ACTA verricht wetenschappelijk onderzoek, geeft onderwijs en verleent patiëntenzorg op het terrein van tandheelkunde. Internationaal gezien is ACTA toonaangevend in onderzoek en onderwijs.

Bij ACTA werken circa 500 medewerkers en volgen circa 900 studenten de opleiding Tandheelkunde. Dagelijks levert men circa 600 patiënten tandheelkundige zorg.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.


Solliciteren

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button vóór 21 augustus 2022. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. Je brief richt je aan Prof. Dr. G. van der Heijden, Hoogleraar Sociale Tandheelkunde, UvA, ACTA.

De gesprekken met kandidaten vinden plaats op dinsdag 30 en woensdag 31 augustus 2022 bij ACTA te Amsterdam. Een online PI test kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je vanaf 2 augustus 2022 contact opnemen met:

Naam: Prof.dr. Geert van der Heijden
Functie: Hoogleraar Sociale Tandheelkunde
Telefoonnummer: 020 5980247
E-mail: geert.vander.heijden@acta.nl

Voor meer informatie kun je terecht op: www.acta.nl en https://acta.nl/nl/over-acta/meer-over/maatschappij-en-mondgezondheid

Interne kandidaten genieten voorrang boven externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Deel in jouw netwerk
Functiegebied: Postdoc
Opleidingsniveau: Postdoctoraal
VU-eenheid: Faculteit der Tandheelkunde (ACTA)
Contracttype: Tijdelijk met uitzicht op verlenging
Minimum FTE: 1
Minimale salarisschaal: €3.974 (schaal 11)
Maximale salarisschaal: €5.439 (schaal 11)
Powered by Emply