OVER DE VU

ORGANISATIE

Met ongeveer 4.600 medewerkers is de VU een complexe en dynamische organisatie waar dagelijks wordt gewerkt aan onderwijs, onderzoek en alles wat daarmee samenhangt. Het College van Bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur van de organisatie, de faculteiten zijn dat voor het onderwijs en onderzoek. De ondersteunende processen zoals Communicatie & Marketing, IT en HRMAM zijn ondergebracht bij de verschillende diensten.

Organisatie en bestuur van de Vrije Universiteit 

 

DOELGROEPEN

HISTORIE

De Vrije Universiteit werd in 1880 door vijf hoogleraren (onder wie initiatiefnemer Abraham Kuijper), samen met vijf studenten als private universiteit opgericht. “Vrije” stond in die tijd voor vrij van kerk, staat en commerciële belangen. Geheel in deze geest is de VU ook gefinancierd middels veel kleine bijdragen vanuit alle hoeken van Amsterdam. 

Van  een bescheiden initiatief aan de Keizersgracht, bestaande uit de drie faculteiten Theologie, Kunst en Rechten, groeide de VU in de jaren '60 uit tot een middelgrote universiteit, tot wat we nu zijn: een dynamische onderwijsorganisatie met 4.600 medewerkers en ruim 24.500 studenten. De idealen die onze stichters ooit voor ogen hadden zoals diversiteit, samenhorigheid (inclusion) en kwaliteit zijn nooit verloren gegaan. 

Nieuwsgierig geworden naar de historie van de VU? Lees er alles over op het Geheugen van de VU

JOB ALERT

Wil je op de hoogte blijven van onze actuele vacatures, schrijft je zich dan in op onze job alert.

Bericht mij dagelijks / wekelijks over nieuwe vacatures
Meld mij aan voor een job-alert
Powered by Emply