VU Management traineeship

VU Management traineeship 2024

In januari 2024 start het vierde Management Traineeship van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Je gaat als trainee voor 22 maanden aan de slag bij twee afdelingen en/of faculteiten (roulatie van opdracht na 1 jaar).

Dit is een unieke kans voor ambitieuze starters met hart voor onderwijs, onderzoek, studenten én de publieke zaak.

Interesse? Houd onze website vanaf najaar 2023 goed in de gaten! De procedure start in het najaar. 

JOUW PROFIEL

Onze management trainees zijn starters met een WO diploma op zak en hebben maximaal twee jaar werkervaring.

Jij hebt de volgende eigenschappen:

 • je bent in staat om initiatieven zelf op te starten én af te ronden
 • je gelooft in jezelf en bent ook in staat om goed op jezelf te reflecteren
 • je beschikt over de juiste combinatie tussen bestuurlijke sensitiviteit en doorzettingsvermogen en je bent je bewust van je plek in de organisatie
 • je weet hoe je verbinding creëert en doet dit op een positieve en energieke manier
 • je bent betrokken en bent gedurende je studie maatschappelijk actief geweest
 • je brengt versnelling en verandering!

Wat bieden wij jou?

De combinatie van werken en leren en begeleiding door professionals zorgt voor een versnelde ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. Je volgt een leerzaam en prikkelend programma met coaching, intervisie en trainingen.

Daarnaast bieden wij:

 • Een bruto maandsalaris van € 2.960 ,-
 • Een 38-urige werkweek, waar ook het ontwikkelprogramma onder valt
 • 41 vakantiedagen wanneer je 40 uur per week werkt;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Een mooie fietsregeling en ruime mogelijkheden tot hybride werken (zie arbeidsvoorwaarden)
 • Gratis VUfit at work en Cultuurprogramma’s (zo kun je voor € 3,- genieten van voorstellingen inclusief twee drankjes)
 • Twee roulaties op verschillende afdelingen binnen de VU
 • Na het Traineeship wordt er samen gekeken naar welke functie de trainee kan doorstromen binnen de VU!

Wat ga je doen?

De projecten gedurende jouw Traineeship variëren van het bedenken, uitwerken en implementeren van nieuwe initiatieven, het meewerken aan beleidsplannen tot het verbeteren van bestaande processen. Het betreffen vaak opdrachten als Projectmanagers of als Beleidsadviseur. Tijdens de selectieprocedure worden de concrete opdrachten bekend gemaakt.

Hieronder vertellen een aantal van de oude management trainees wat meer over hun ervaringen.

Het traineeship bij de VU was voor mij een goede eerste stap in mijn carrière. Ik kreeg de kans om over veel verschillende aspecten van de bedrijfsvoering van het academisch onderwijs te leren, had toegang tot een grote verscheidenheid aan trainingen waardoor ik mij zelfverzekerder ben gaan voelen als professional en ik had genoeg vrijheid en verantwoordelijkheid om actief bij te kunnen dragen aan de VU. De traineegroep was een anker om zaken onderling informeel te bespreken of om samen dingen te organiseren. Kortom: de VU is een uitdagende organisatie waarin je als trainee veel kan leren!
Effie van Betten
Trainee Bedrijfsvoering - Faculteit der Sociale Wetenschappen
Tijdens het traineeship van de VU heb ik veel ruimte en vertrouwen gekregen om mijzelf te ontwikkelen, eigen initiatieven uit te werken en aan grote projecten bij te dragen. Ook is het fijn om met andere trainees te sparren over uitdagingen, samen te zoeken naar oplossingen en te leren van elkaars ideeën. Momenteel werk ik aan diverse digitale innovatieprojecten ter verbetering van het (online) onderwijs. Naast dat het inhoudelijk interessant is, is het ook nog eens relevant.
Sjors Keijzer
Trainee Bedrijfsvoering - Universiteitsbibliotheek
Bij een complexe organisatie als de VU duurt het even voordat je het reilen en zeilen kent. Ik ervaar het dan ook als een groot voordeel van het traineeship dat je direct fijne contacten (je mede trainees) hebt op verschillende afdelingen van de VU. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik toch snel verbanden kon leggen en kansen voor de VU in het grotere plaatje kon zien. Iets waar ik met mijn bedrijfskundige kijk toch altijd naar opzoek ben. Daarnaast ben ik blij dat ik veel vrijheid kreeg om zowel de nationale als internationale facetten van de universitaire wereld te kunnen ontdekken.
Charlot van den Brink
Trainee Bedrijfsvoering - International Office
Als trainee bij Business Control heb ik de kans gekregen om mee te draaien en financiële ondersteuning te bieden aan de faculteiten en de diensten van de VU, waardoor ik van dichtbij de dynamische wereld van academici heb meegemaakt. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling, zo hebben we trainingen gehad over; leren feedback geven, presenteren met impact en het ontdekken/vergroten van jouw kracht. De fijne begeleiding van collega’s en behulpzame (in)formele gesprekken met mede-trainees zorgen ervoor dat je bepaalde situaties vanuit verschillende perspectieven kunt benaderen.
Sahil Khan
Trainee Bedrijfsvoering - Financiën

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Nog even geduld ... we starten in 2024 weer met een nieuwe editie van het Traineeship

Uiteraard ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief! Daarnaast hebben wij vier vragen opgesteld om te beoordelen of jij de perfecte kandidaat voor dit Traineeship bent.

 • Wat is jouw ervaring en/of affiniteit met het werken bij een organisatie zoals de VU?
 • Wat is jouw grootste succes geweest gedurende jouw studie?
 • Waar ben je nog meer trots op?
 • Wat breng jij als persoon mee naar dit Traineeship?

Procedure

 • Na ontvangst van je sollicitatie nemen we binnen één week contact met je op. Als we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek dan vindt dit op de VU plaats. Dit gesprek wordt gevoerd met een toekomstige collega van de VU en met iemand van YSE
 • Als dit positief verloopt, maak je een online capaciteitentest 
 • De laatste ronde bestaat uit een selectiedag op de VU
 • De startdatum van dit Traineeship is 1 januari 2024

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Je kunt contact opnemen met onze Werving & Selectie partner, sklls, via Whatsapp (+31 6 36010936) of mail naar Ebba Roessingh, ebba@sklls.org.

VACATURE