TRAINEESHIP BEDRIJFSVOERING

START

In september 2019 is het tweede Traineeship Bedrijfsvoering van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) gestart. De trainees gaan voor 22 maanden aan de slag bij twee afdelingen en/of faculteiten (roulatie van opdracht na 1 jaar). Een unieke kans voor ambitieuze starters met hart voor onderwijs, onderzoek, studenten én de publieke zaak!

Momenteel hebben wij geen vacatures open staan voor ons traineeship. Zodra wij weer op zoek gaan naar nieuwe trainees zullen we het hier publiceren. Houd deze site in de gaten voor de laatste informatie. 

Het profiel van een VU trainee

Onze trainees zijn starters met een WO diploma op zak en met maximaal twee jaar werkervaring.

Onze trainees hebben de volgende eigenschappen:

 • ze zijn in staat om initiatieven zelf op te starten én af te ronden;
 • ze geloven in zichzelf, maar zijn ook in staat om goed op zichzelf te reflecteren;
 • ze beschikken over de juiste combinatie tussen bestuurlijke sensitiviteit en doorzettingsvermogen en zijn zich bewust van hun plek in de organisatie;
 • ze weten hoe ze verbinding creëeren en doen dit op een positieve en energieke manier;
 • ze zijn betrokken en zijn gedurende hun studie maatschappelijk actief geweest;
 • ze brengen versnelling en verandering!

Wat bieden wij onze trainees?

De combinatie van werken en leren en begeleiding door professionals zorgt voor een versnelde ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. De trainees volgen een leerzaam en prikkelend programma met coaching, intervisie en trainingen.

Daarnaast bieden wij:

 • Een bruto maandsalaris van € 2.790 ,-
 • Een 38-urige werkweek, waar ook het ontwikkelprogramma onder valt;
 • 41 vakantiedagen wanneer je 40 uur per week werkt;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Gratis Fit@work en Cultuurprogramma’s (zo kun je voor € 3,- genieten van voorstellingen inclusief een diner);
 • Twee roulaties op verschillende afdelingen binnen de VU;
 • Na het traineeship wordt er samen gekeken naar welke functie de trainee kan doorstromen binnen de VU!

Wat doet een VU trainee?

Projecten gedurende jouw traineeship variëren van het bedenken, uitwerken en implementeren van nieuwe initiatieven, het meewerken aan beleidsplannen tot het verbeteren van bestaande processen. De concrete opdrachten worden momenteel geïnventariseerd en maken wij spoedig bekend.

Ontmoet onze huidige trainees

Het traineeship bij de VU was voor mij een goede eerste stap in mijn carrière. Ik kreeg de kans om over veel verschillende aspecten van de bedrijfsvoering van het academisch onderwijs te leren, had toegang tot een grote verscheidenheid aan trainingen waardoor ik mij zelfverzekerder ben gaan voelen als professional en ik had genoeg vrijheid en verantwoordelijkheid om actief bij te kunnen dragen aan de VU. De traineegroep was een anker om zaken onderling informeel te bespreken of om samen dingen te organiseren. Kortom: de VU is een uitdagende organisatie waarin je als trainee veel kan leren!
Effie van Betten
Trainee Bedrijfsvoering - Faculteit der Sociale Wetenschappen
Tijdens het traineeship van de VU heb ik veel ruimte en vertrouwen gekregen om mijzelf te ontwikkelen, eigen initiatieven uit te werken en aan grote projecten bij te dragen. Ook is het fijn om met andere trainees te sparren over uitdagingen, samen te zoeken naar oplossingen en te leren van elkaars ideeën. Momenteel werk ik aan diverse digitale innovatieprojecten ter verbetering van het (online) onderwijs. Naast dat het inhoudelijk interessant is, is het ook nog eens relevant.
Sjors Keijzer
Trainee Bedrijfsvoering - Universiteitsbibliotheek
Bij een complexe organisatie als de VU duurt het even voordat je het reilen en zeilen kent. Ik ervaar het dan ook als een groot voordeel van het traineeship dat je direct fijne contacten (je mede trainees) hebt op verschillende afdelingen van de VU. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik toch snel verbanden kon leggen en kansen voor de VU in het grotere plaatje kon zien. Iets waar ik met mijn bedrijfskundige kijk toch altijd naar opzoek ben. Daarnaast ben ik blij dat ik veel vrijheid kreeg om zowel de nationale als internationale facetten van de universitaire wereld te kunnen ontdekken.
Charlot van den Brink
Trainee Bedrijfsvoering - International Office
Als trainee bij Business Control heb ik de kans gekregen om mee te draaien en financiële ondersteuning te bieden aan de faculteiten en de diensten van de VU, waardoor ik van dichtbij de dynamische wereld van academici heb meegemaakt. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling, zo hebben we trainingen gehad over; leren feedback geven, presenteren met impact en het ontdekken/vergroten van jouw kracht. De fijne begeleiding van collega’s en behulpzame (in)formele gesprekken met mede-trainees zorgen ervoor dat je bepaalde situaties vanuit verschillende perspectieven kunt benaderen.
Sahil Khan
Trainee Bedrijfsvoering - Financiën

VACATURE

Powered by Emply