TRAINEESHIP BEDRIJFSVOERING

START

In september 2019 start het tweede Traineeship van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Als trainee ga je voor 22 maanden aan de slag bij twee afdelingen en/of faculteiten (roulatie van opdracht na 1 jaar). Een unieke kans voor ambitieuze starters met hart voor onderwijs, onderzoek, studenten én de publieke zaak! Geïnteresseerd? Scroll naar beneden en solliciteer!

 

WIE ZOEKEN WIJ?

Wij zijn op zoek naar starter met (per 1 september) een WO diploma op zak en met maximaal twee jaar werkervaring. Daarnaast heb jij de volgende eigenschappen:

 • bent in staat om initiatieven zelf op te starten én af te ronden;
 • gelooft in jezelf, maar bent ook in staat om goed op jezelf te reflecteren;
 • beschikt over de juiste combinatie tussen bestuurlijke sensitiviteit en doorzettingsvermogen en bent je bewust van jouw plek in de organisatie;
 • weet hoe je verbinding creëert en doet dit op een positieve en energieke manier;
 • bent betrokken en gedurende jouw studie maatschappelijk actief geweest;
 • brengt versnelling en verandering!

HERKEN JIJ DE VOLGENDE KERNWAARDEN?

VERANTWOORDELIJK - OPEN - PERSOONLIJK

WAT BIEDEN WIJ?

De combinatie van werken en leren en begeleiding door professionals zorgt voor een versnelde ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. Tijdens het traject word je bovendien ondersteund door een leerzaam en prikkelend programma van coaching, intervisie en training.

Daarnaast bieden wij de trainees:

 • Een bruto maandsalaris van € 2.709 ,-
 • Een 38-urige werkweek, waar ook jouw ontwikkelprogramma onder valt;
 • 29 vakantiedagen;
 • Eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Gratis Fit@work en Cultuurprogramma’s (zo kun je voor € 3,- genieten van voorstellingen inclusief een diner);
 • Na 1 jaar rouleer je naar een andere opdracht;
 • Na het traineeship van 22 maanden kijk je samen met de VU naar welke functie jij kunt doorstromen binnen de VU!

SOLLICITEREN?

WAT GA JE DOEN?

Projecten gedurende jouw traineeship variëren van het bedenken, uitwerken en implementeren van nieuwe initiatieven, het meewerken aan beleidsplannen tot het verbeteren van bestaande processen. De concrete opdrachten worden momenteel geïnventariseerd en maken wij spoedig bekend.

VACATURE

Inmiddels is de sollicitatie deadline voor de werving in 2019 gesloten.

ONTMOET DE HUIDIGE TRAINEES

“In mijn algemene ontwikkeling als professional liep ik tegen veel van dezelfde uitdagingen aan als mijn mede trainees. Hierdoor had ik veel aan de (in)formele gedachtewisselingen met hen. Inhoudelijk was iedereen juist met hele verschillende dingen bezig. Dit heeft enorm bijgedragen aan mijn referentiekader. Zo leerde ik dingen over de VU en haar omgeving die ik vanuit mijn specifieke functie niet tegen zou zijn gekomen.“
Louis van Beek
Trainee
“Dé frisse blik. Deze zou ik volgens het traineeship meebrengen naar de VU; achteraf gezien heb ik deze eerder op mezelf geworpen. Ik heb hierdoor mezelf (nog beter) leren kennen, veel mensen mogen ontmoeten en de universiteit als (werkgevende) organisatie mogen ervaren. Uiteraard hebben de afgelopen maanden mij veel meer opgeleverd dan een flinke dosis zelfkennis, organisatiesensitiviteit en uitbreiding van mijn netwerk, maar deze drie alleen al waren zeker de moeite waard. Dank!”
Souhailla el Ghoulbzouri
Trainee
Waar ik vroeger (heel naïef) dacht dat universiteiten alleen om onderwijs draaien, weet ik inmiddels wel beter.  Tijdens het VU-traineeship heb ik de kans gekregen om ontzettend veel te leren over het reilen en zeilen binnen de universitaire wereld. De uitdagingen, de successen, de ontwikkelingen. Zowel op (inter)nationaal niveau, als binnen secties.  Ik heb mee mogen denken over uiteenlopende onderwerpen. Van practicumfaciliteiten tot HRM-beleid. Van valorisatie-activiteiten tot het coördineren van de samenwerking met de universiteit Twente.  Verder heb ik met drie andere trainees de mogelijkheid aangegrepen om een Young Professional Netwerk op te zetten, genaamd Young.VU. Ik ben erg blij dat we deze vrijheid hebben gekregen.  Ik kijk dan ook terug op een enorm leerzame periode die ik niet had willen missen! 
Nienke van liempt
Trainee
Het traineeship bedrijfsvoering bij de VU gaf mij de kans verschillende rollen uit te proberen. Ik heb met mijn eigen expertise meegewerkt aan uiteenlopende IT projecten. Tegelijkertijd kon ik hierdoor uitzoeken wat voor soort functie bij mij past. Het leuke aan het traineeship is dat je als trainee direct start met een voorsprong, omdat de traineegroep een leuk en nuttig netwerk vormt. Zo leer je de VU snel kennen. Daarnaast heb ik veel gehad aan de trainingen. Deze zijn een mix van persoonlijke ontwikkeling en het leren van nieuwe vaardigheden. Voor mij is dit een goede start voor de rest van mijn verdere loopbaan! 
Noraly Bovenmars
Trainee
Powered by Emply