ARBEIDSVOORWAARDEN

WERKEN BIJ DE VU >

Naast een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie, kunnen de arbeidsvoorwaarden belangrijk zijn. De VU heeft uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

CAO

Als je bij de VU werkt, val je onder de cao van de Nederlandse Universiteiten. In de cao zijn afspraken gemaakt over arbeidsvoorwaarden, persoonlijke ontwikkeling, vrije tijd, veilig en gezond werken, dienstverband en pensioen.

PRIMAIRE EN SECUNDAIRE ARBEIDSVOORWAARDEN

Salaris, vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering
De VU biedt een marktconform salaris, vastgelegd in de cao en gerelateerd aan de functie. De salarissen zijn opgedeeld in verschillende salarisschalen. Bij goed functioneren is er binnen de salarisschaal mogelijkheid tot groei. Naast het basissalaris krijg je bij de VU een vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Bij de vaststelling van het salaris hanteert de VU als maatschappelijke organisatie een beloningsbeleid waarop de Wet Normering Topinkomens (WNT) van toepassing is.

Flexibele werktijden
Een standaard voltijds dienstverband is 38 uur. Om flexibiliteit te stimuleren, is er de mogelijkheid om in overeenstemming met je leidinggevende per week 2 uur meer of minder te werken. Bij de VU heet dat de plusvariant (een 40-urige werkweek) of de minvariant (een 36-urige werkweek). Bij de plusvariant krijg je de 96 extra gewerkte uren ‘terug’ op je vakantiekaart. Bij de minvariant worden de 96 te ‘weinig’ gewerkte uren afgetrokken van je vakantietegoed. Deze plus- en minvarianten zijn ook mogelijk voor deeltijders.  

Vakantie
Je hebt standaard recht op 232 uur (29 dagen) vakantie bij een voltijds dienstverband. Door gebruik te maken van flexibele werktijden kun je dit als voltijder via de plusvariant uitbreiden tot een vakantietegoed van maximaal 328 uur (41 dagen) per jaar.  

Reiskosten-, thuiswerk- en internetvergoeding
In het kader van hybride werken maak je afspraken met je leidinggevende over het aantal dagen dat je op de VU en thuis werkt. De Vrije Universiteit Amsterdam kent voor medewerkers zowel een reiskosten-, thuiswerk- als internetvergoeding.

De reiskostenvergoeding bedraagt €0,12 per kilometer voor medewerkers die hoofdzakelijk per openbaar vervoer, fiets of anderszins, maar niet met gemotoriseerd vervoer naar de VU komen. Naast de €0,12 per kilometer is er een mogelijkheid tot fiscale uitruil, waardoor de vergoeding kan oplopen tot maximaal €0,20 per kilometer. De VU streeft naar een zo groen mogelijke reiskostenregeling.

Op de werkdagen dat je op de VU werkt maak je aanspraak op de reiskostenvergoeding. Voor de werkdagen dat je niet op de VU werkt, geldt een thuiswerkvergoeding van €2 per dag. In de cao Nederlandse Universiteiten is ook afgesproken dat medewerkers een tegemoetkoming in de internetkosten van €25 per maand ontvangen, ongeacht de werktijdfactor.

Student-assistenten, oproepkrachten en stagiaires zijn uitgezonderd van deze vergoedingen.Pensioen
Bij de VU is je pensioen bij Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) ondergebracht. ABP is het grootste pensioenfonds van Nederland dat zorg draagt voor het pensioen voor de volledige overheid en onderwijs.

VU Fit at Work
Je kunt als medewerker gratis gebruik maken van het sportprogramma VU Fit at Work bij Sportcentrum VU, op de campus en in Amstelveen. Op beide locaties worden veel verschillende trainingen en lessen aangeboden, waaronder yoga, broga, kickboksen, badminton, basketbal en spinning. Natuurlijk zijn er daarnaast uitstekende mogelijkheden voor onbeperkt fitnessen (met of zonder persoonlijke begeleiding).  

Collectieve verzekeringen
De VU heeft met verschillende aanbieders afspraken gemaakt waardoor diverse verzekeringen met korting kunnen worden aangeboden. Wellicht is dit ook interessant voor jou? Kijk en vergelijk.

Zo is er de mogelijkheid tot een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis Schade NV. Via Nationale Nederlanden, OHRA of Zilveren Kruis kun je een collectieve zorgverzekering afsluiten met tot wel 20% korting op aanvullende verzekeringen.. Via Aon Verzekeringen sluit je met korting onder meer een auto-, (elektrische) fiets-, reis-, inboedel-, aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekering af.

Cultuurcentrum Griffioen
Cultuurcentrum Griffioen biedt een aantrekkelijke programmering in films, dans, muziek- en theatervoorstellingen en biedt daarnaast een groot aanbod van verschillende cursussen aan. Er is korting op alle voorstellingen en cursussen.   

Medewerkersvoorstellingen
Naast het uitgebreide aanbod aan voorstellingen en cursussen bij Cultuurcentrum Griffioen zijn er ook speciale VU medewerkersvoorstellingen. VU-medewerkers ontvangen gemiddeld een keer per maand een uitnodiging om voor een bescheiden bedrag een scala aan voorstellingen te bezoeken die plaatsvinden in de theaterzaal van de Griffioen, in de Aula van de VU of op het dak van de VU tijdens het On the Roof filmfestival.  

Keuzemodel
Met het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden kun je elk jaar binnen zekere grenzen een variatie aanbrengen in je arbeidsvoorwaardenpakket. De samenstelling van dit pakket kun je zelf bepalen. Door het inzetten van de bronnen salaris, vakantie-uitkering, eindejaarsuitkering en vakantie-uren kun je kiezen voor een aantal doelen. Denk hierbij aan de aanschaf van een fiets (fietsregeling), extra vakantie-uren, fiscale uitruil van studiekosten of extra inkomen. Je kunt ook een onbelaste donatie doen aan UAF, de Stichting voor Vluchteling-Studenten.

KEUZEMODEL

Met het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden kun je elk jaar binnen zekere grenzen een variatie aanbrengen in je arbeidsvoorwaardenpakket. De samenstelling van dit pakket kun je zelf bepalen. Door het inzetten van de bronnen salaris, vakantie-uitkering, eindejaarsuitkering en vakantie-uren kun je kiezen voor een aantal doelen. Denk hierbij aan de aanschaf van een fiets (fietsregeling), extra vakantie-uren, fiscale uitruil van studiekosten of extra inkomen. Je kunt ook een onbelaste donatie doen aan UAF, de Stichting voor Vluchteling-Studenten.

RELOCATION SUPPORT

Om internationaal academisch talent te ondersteunen bij hun stap om bij de VU te gaan werken, bieden we relocation support aan. Wij vinden het belangrijk om nieuw internationaal talent goed te verwelkomen en ervoor te zorgen dat de verhuizing naar Amsterdam goed verloopt. Daarbij bieden we ondersteuning bij het regelen van een verblijfs- en werkvergunning, huisvesting, persoonlijk financieel plan, gezondheid en medische zorg, partnerondersteuning, kinderopvang en school, enz. Voor vragen over relocation suport, neem gerust contact met ons op via relocations@vu.nl.

Lees meer over de relocation support op onze Engelse website.

Lees meer