LOOPBAANBEGELEIDING

WERKEN BIJ DE VU >

INDIVIDUELE LOOPBAANCOACHING

Werk je al minstens twee jaar aan de VU? Dan kun je een afspraak maken met een externe carrièrecoach via het Expertisecentrum voor HR & Ontwikkeling. Ze kunnen je helpen met vragen als: wat is de volgende stap in mijn carrière? Of: hoe kan ik effectiever worden in mijn werk? Samen met je loopbaancoach, identificeer je je kwaliteiten en punten voor ontwikkeling en maak je een plan voor een nieuwe carrière in je huidige of ander vakgebied.

MENTOR PROGRAMMA

Ben jij op zoek naar een nieuwe impuls van je carrière? Of zou je graag meer willen leren van een meer ervaren collega? Ons mentorprogramma koppelt jou met een meer ervaren collega, vanuit een andere faculteit of dienst. Je mentor zal je helpen in je professionele ontwikkeling, gedurende deze sessies.

PROMOVENDI EN POSTDOCS

De VU kent ook speciale programma’s voor de carrière ontwikkeling van Promovendi en Postdoctorale onderzoekers. Deze programma’s helpen je nadenken over de volgende stap in je carrière, door coaching en het aanbieden van diverse workshops. Voorbeelden zijn: Succesvol promoveren of “Career orientation for PhD en postdocs”.

OP ZOEK NAAR EXTERNE MOGELIJKHEDEN?

Wanneer het niet mogelijk is om je carrière voort te zetten aan de VU, bieden wij begeleiding in de overgang naar een nieuwe baan waarin je jouw talenten optimaal kunt inzetten. Het Expertisecentrum voor loopbaan en ontwikkeling organiseert speciale workshops in het kader van werk naar werk begeleiding, in de maanden voorafgaand aan het aflopen van je contract.

Daarnaast zijn er maandelijkse carrière bijeenkomsten met interessante gastsprekers. Deze bijeenkomsten helpen je op weg met je sollicitatievaardigheden.