Sollicitatie procedure

werken bij de vu>

Alle vacatures die op deze website staan zijn vacant. Als je op de hoogte wilt blijven van onze actuele vacatures, dan kun je je ook inschrijven op onze job alert

Sollicitatieprocedure  

Na ontvangst van jouw sollicitatie, die veelal zal bestaan uit een cv en motivatiebrief, ontvang je direct een automatische bevestiging van jouw sollicitatie. We streven ernaar om je zo snel mogelijk een eerste reactie te geven. Normaal gesproken is dat twee weken na het verstrijken van de deadline. 

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je via de online sollicitatiebutton reageert. Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen. 

Een selectiecommissie beoordeelt of je voldoet aan de gestelde functie-eisen en nodigt kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek.  

Sollicitatiegesprekken vinden veelal plaats op een VU- locatie, maar soms wordt een kandidaat uitgenodigd voor een videogesprek. De VU maakt hiervoor gebruik van MS teams.

Screening 

Afhankelijk van de functie kan een referentiecheck, Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en/of assessment onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Het overleggen van een diploma wordt altijd gevraagd.

Interne VU-kandidaten 

Als een interne kandidaat gelijktijdig met jou solliciteert, dan wordt er bij gelijke geschiktheid de voorkeur gegeven aan de interne kandidaat. 

Kandidaten met een arbeidsbeperking 

Het Servicepunt Participatie is opgericht als expertisepunt van HRM om advies en ondersteuning te geven bij het aannemen en begeleiden van collega’s met een arbeidsbeperking.  

Heb je een arbeidsbeperking, dan nodigen we ook jou uit om te reageren. Mocht je ondersteuning nodig hebben in het sollicitatieproces, neem dan contact op met het Servicepunt Participatie. Samen kunnen we kijken of en hoe we eventueel invulling kunnen geven aan de functie.  

Val je onder de banenafspraak en zie je geen passende vacature, dan maken we ook graag kennis met jou. Stuur dan een e-mail naar participatie.hrm@vu.nl  

Vragen over de vacature

Op de website waar je je nu bevindt staat veel informatie over de VU. Als je meer wilt weten over een specifieke vacature, dan kun je contact opnemen met de VU-medewerker waarvan de contactgegevens bij de vacature zijn vermeld. In de regel kan deze persoon al jouw vragen over de vacature beantwoorden.

Vragen over werken bij VU

Stel hier je vragen over je sollicitatie of het sollicitatieproces

Naam *
E-mailadres *
Vacaturenummer
Bericht *
Verstuur